Helse og inneklima

Har du tenkt på hvordan luften i hjemmet påvirker humøret?

Alle vet at mennesker er avhengig av frisk luft for å overleve. Likevel tilbringer majoriteten av oss 80-90% av tiden innendørs; ofte i bygg med gammel, dårlig luft og dårlig ventilasjon.

Den sterke økningen av astma og andre allergier og plager i tillegg til hodepine og svekket handlingskraft er resultater av dårlig ventilasjon. Få vet at luften i alle bygg bør skiftes ut annenhver time, noe som er avgjørende for god helse. I tillegg er hus utsatt for høyt kondensnivå og risiko for mugg, som igjen kan resultere i dyre reparasjonskostnader.

Etter å ha installert et ordentlig ventilasjonssystem, reduseres radonnivået effektivt og permanent i tillegg til at risikoen for helseplager fjernes.

Bestill gratis befaring
En person arbeider på en laptop hjemme.

Ventilasjonsløsninger

Det finnes mange moderne løsninger for de ønsker bedre ventilasjon eller for de som mangler ventilasjon og fremdeles er i byggeprosessen.

Balansert ventilasjon

Balansert ventilasjon

Balansert ventilasjon med varmegjenvinning ekstraherer all dårlig luft – og gir samtidig den samme mengden temperert og filtrert friskluft.

Mekanisk ventilasjon

Mekanisk ventilasjon

Mekanisk ventilasjon tvinger frem lufttilførselen, forårsaker differensialtrykk og god luftbevegelse. Denne typen ventilasjon brukes som regel på kjøkken og bad.

Mini vent

Mini vent

Ved bruk av Mini Vent, vil jevn luftsirkulasjon føre til redusert fuktighet, et sunnere innemiljø og lavere nivå av radon.

Slangen til en sentralstøvsuger.

Sentralstøvsuger

En vanlig støvsuger filtrerer kun støv og partikler blåses ut av støvsugerens andre ende. Dette fører ofte til at innendørsluften blir enda mer forurenset av det farlige støvet etter at rengjøringen er ferdig. Med et anerkjent Villavent vakuumsystem, blir luften tømt ut av huset gjennom en skjult rør, og ingen støvpartikler blir blåst inn i inneluften.

Villavent Støvsuger

Villavent vakuumsystem er enkelt og installasjonen er relativt rimelig. Rørene er spesielt enkle å installere samtidig som huset fortsatt bygges. Hus som allerede er bygget vil kreve litt mer planlegging. Likevel kan rørene være skjult i aksler, bakvegger, skap, skap eller i hule skillevegger. Den sentrale støvsugeren med motor og støvbeholderen er plassert i et skur eller en garasje.

Villavent sentrale støvsugere er designet for å ha god sugekraft og holde støynivåene lave. Slangen er satt med alle nødvendige dyser for effektiv rengjøring. Den er også tilgjengelig i forskjellige lengder som gjør det mulig å få en sugekobling i hver etasje. En sentralstøvsuger er utsatt for mindre belastning siden den ikke trenger å bli flyttet, og den vil derfor tjene mye lenger enn en vanlig støvsuger. Denne støvsugeren er imidlertid også lett å erstatte, hvis det blir nødvendig.

Ta kontakt for å høre mer

Gratis og uforpliktende befaring

Send inn skjema så kontakter vi deg innen noen få dager. Vi kommer hjel til deg og vurderer behov og foreslår løsning. Befaring er helt gratis.

Send inn skjema så kontakter vi deg innen noen få dager.
Vi kommer hjem til deg og vurderer behov og foreslår løsning.
Befaring er helt gratis.

Tusen takk! 😊 Du hører fra oss snarest.
Oisann! Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen.